Tudorklinikens gynmottagning
Gynekologisk specialistvård i Halland
– en del av Femcare
Välkommen till Tudorklinikens gynmottagning och Femcare!
Tudorklinikens gynmottagning är en gynekologisk specialistmottagning som har vårdavtal med Region Halland. Vi har sedan år 2000 arbetat med kvinnohälsa och är också specialiserade på ofrivillig barnlöshet. Våra mottagningar hittar du i Halmstad, Falkenberg och Skummeslövsstrand.
Hos oss kan du få hjälp med gynekologiska besvär – några exempel är smärta i underlivet, blödningar, inkontinens, framfall, cellförändringar, sjukdomar i äggstockar och livmoder, infertilitet och oönskad graviditet upp till vecka 9.
Sedan januari 2024 är vi en del av Femcare, som vill se till att alla kvinnor får den vård de behöver. Läs mer om Femcare här.
Kontakta gärna oss på Tudorklinikens gynmottagning här via hemsidan för att boka tid, av-/omboka en tid eller förnya recept.
Behöver du förnya ett recept?
RECEPT FRÅN TUDORKLINIKENS GYNMOTTAGNING
Har du tidigare fått recept från Tudorklinikens gynmottagning och vill förnya det? Kontakta oss via knappen nedan, så hjälper vi dig.
PREVENTIVMEDEL ONLINE
Behöver du preventivmedel? Kanske samma som tidigare, eller önskar du diskutera ett byte?
Träffa en barnmorska på videobesök i appen och få hjälp. Patientavgift 0 kr.
Vid enklare gynekologiska besvär som till exempel klåda, svamp, bakteriell vaginos eller urinvägsinfektion börjar du med att söka vård på din vårdcentral.
Information om bokning och besök hos Tudorklinikens gyn
-
Du behöver inte ha remiss för att få komma till oss.
-
Boka tid på telefon eller kontakta oss via 1177.se
-
När du ringer till oss får du en ungefärlig tid för uppringning.
-
Du bokas till den gynekolog som är specialist på just dina besvär. Det är inte alltid möjligt att välja en kvinnlig eller manlig gynekolog.
-
Vi använder självincheckning: Anmäl dig innan ditt bokade besök. Du får ett sms från Region Halland en stund innan din bokade tid. Klicka på länken för att anmäla dig. Här får du också möjlighet att betala patientavgiften via Swish eller betalkort.
-
Det är enklast att betala patientavgiften med Swish eller betalkort. Vid behov kan vi ordna faktura eller kontantbetalning.
-
Avsätt gärna lite extra tid vid ditt besök då det kan förekomma förseningar.
Gäller ditt ärende avbokning eller receptförnyelse ber vi dig använda 1177.se. Där kan du också läsa din journal.
Patientavgift
Specialistäkarbesök: 300 kr
Distansbesök, specialistläkare: 300 kr
Sjukvårdande behandling: 100 kr
Barnmorskebesök via video: 0 kr
Frikort gäller.
Högkostnadsskyddet är 1400 kr.
Kom ihåg att av-/omboka senast 24 h före mötestiden. Annars utgår en avgift på 300 kr. Uteblir du helt från besöket utan att höra av dig till oss utgår en avgift om 600 kr. Avgifterna gäller även om du är under 20 år, har fyllt 85 år eller har frikort. En faktura skickas på aktuellt belopp.
Länk: Patientavgifter i Region Halland.
Alla Femcares priser hittar du här.
Har du en fråga gällande en avgift eller en faktura, vänligen mejla oss på tkg.ekonomi@femcare.com
Patientråd
Patientråd vid långcykelbehandling med kombinerade p-piller
Patientråd vid behandling med metformin
Patientråd vid behandling av lichen sclerosus
Oljeregim för att tvätta underlivet
Patientformulär
Om det är första gången du besöker oss och behöver hjälp med klimakteriebesvär vill vi att du fyller i ovan frågeformulär. Skriv ut och fyll i. Ta med underlaget till ditt bokade besök och lämna till din gynekolog.
(Om du söker vård på distans i appen Femcare, så får du istället fylla i ett formulär om klimakteriebesvär digitalt.)
Få hjälp vid ofrivillig barnlöshet
OM DU INTE HAR BARN SEDAN TIDIGARE (primär infertilitet):
Om ni försökt bli gravida aktivt under ett år utan att lyckas, kan vi hjälpa er med en fertilitetsutredning. För att få en fertilitetsutredning inom ramen för offentligt finansierad vård ska kvinnan ha fyllt 20 år men inte 40 år och partnern ska ha fyllt 20 år men inte 55 år.
Utredningen kan startas redan efter 6 månaders ofrivillig barnlöshet om kvinnan har fyllt 36 år, har en lång menscykel eller svår endometrios m.m.
Det är önskvärt att kvinnans BMI är under 34. Ni behöver båda ha svenskt personnummer och omfattas av allmän sjukförsäkring. Utredningen genomförs alltid samtidigt på både mannen och kvinnan.
En fertilitetsutredning omfattar bland annat hormonell utredning med blodprover, spermaprov, gynekologisk undersökning och passageundersökning av äggledare. När en utredning är klar diskuterar vi lämplig behandling.
En stor del av utredning och behandling görs här på mottagningen, till exempel hormonstimulering av ägglossning.
NYHET mars 2024: Behandling av sekundär barnlöshet (dvs att du redan har barn i din nuvarande partnerkonstellation) bekostas EJ av den offentligt finansierade vården. Däremot kan utredning vid sekundär barnhlöshet vara aktuell.
Inför en fertilitetsutredning hos oss
Inför fertilitetsutredningen rekommenderar vi att ni genomför två hemtester:
- ett spermaprov
- ett ägglossningstest
Testerna köper ni på apotek eller beställer hem på nätet, produktmärke spelar ingen roll.
När hemtesterna är utförda laddar ni hem nedan pdf-dokument och fyller i era uppgifter. De ifyllda hälsodeklarationerna samt formulär för alkoholvanor skickas därefter via post till:
Tudorklinikens gynmottagning
Brogatan 6
302 42 Halmstad
Era inskickade dokument bedöms och prioriteras av våra gynekologer och ni sätts upp på vår väntelista. Vi kontaktar er om vi kan erbjuda tid.
Vi som jobbar här
Vid akuta besvär sök Kvinnokliniken Halmstads sjukhus på telefonnummer 035-13 66 00.
Ring telefonnummer 1177 för sjukvårdsrådgivning dygnet runt.